Spring til indhold

Om projektet

"Vordingborg - Historien lever"

Sådan starter Vordingborgs ansøgning om at blive kulturarvskommune. Og det må man sige den gør - i så høj grad at Vordingborg nu er udpeget som kulturarvskommune.

I marts 2008 igangsatte Kulturarvsstyrelsen og Realdania et nyt initiativ med en pulje på 4 mio. kr. til nye kulturarvskommuner, der benytter deres landskaber, bygninger, bebyggelser, fortidsminder og kulturmiljøer fremadrettet og aktivt.

Det nye kulturarvskommuneprojekt har fokus på projekter, der styrker inddragelsen af kulturarven i den enkelte kommunes planlægning. Det vil sige, at kommunen tager udviklingsinitiativer, der omfatter for eksempel det lokale erhvervsliv, turisme eller tiltrækning af nye borgere.

Uddrag af projektbeskrivelsen:

"Vordingborg var i middelalderen magtens centrum. Stedet dirrer af sagn, dramatik og storhed. Her blev konger kronet og begravet. Herfra blev Danmark regeret gennem store dele af middelalderen. Her fastlagde internationalt orienterede konger Danmarks udenrigspolitik, grundlagde nationens identitet og skabte det retssamfund, som vores demokrati hviler på.

Vordingborg er i høj grad stedet for tilblivelsen af staten Danmark. Et sted, hvor sporene fra fortiden ses overalt i landskaber og byer."

Læs hele projektbeskrivelsen